DKV BOX EUROPE trece prin etapa de testare finala

180808_PM_DKV_BOX_EUROPE_Finale_Testphase_Bild2Aparatul de taxare conceput pentru utilizarea la nivel european va fi operational incepand cu al 4-lea trimestru al anului 2018

DKV BOX EUROPE, prin intermediul caruia vor fi decontate, in viitor, toate taxele de drum din Europa, este in prezent in etapa de testare finala, testare efectuata de catre operatorul de taxe de drum din Belgia, Viapass.

In prezent, cateva mii de aparate sunt testate in intreaga Europa, de catre clientii DKV. In plus fata de informatiile referitoare la tranzactiile efectuate, sunt testate si controlate functionalitatile asociate aparatului, cum ar fi situatiile de avarie sau asistenta pentru clienti. Compania de transport Vervoer Engelbosch este primul client de testare ce primeste noile aparate. Initial, Vervoer Engelbosch va utiliza noile DKV BOX EUROPE pentru transporturile interne.

“Suntem foarte bucurosi sa prezentam, in curand, un singur aparat de taxare, ce poate utilizat pe teritoriul mai multor  tari europene. Acest aparat va usura considerabil eforturile de administrare a taxelor de drum pentru companiile de transport, in mod special prin facilitatea de adaugare si conectare rapida a aparatului la sistemul de taxare existent in diverse tari europene” a subliniat Directorul General Michel Engelbosch.

DKV BOX EUROPE este disponibil pentru precomenzi, inca din mai 2018, taxa de drum din Belgia fiind prima taxa de drum ce va fi decontata incepand cu trimestrul IV al anului 2018.

Taxa de drum din Germania va fi disponibila pentru decontare la inceputul anului 2019, urmata in primavara aceluiasi an de decontarea taxelor din Austria, Franta, Spania, Portugalia, in scurt timp  fiind disponibila si decontarea taxei de drum din Italia.

De asemenea, in 2019 prin intermediul DKV BOX EUROPE va fi posibila plata taxelor pentru podurile Öresund si Storebault din Scandinavia.

“Scopul nostru  este, ca incepand cu trimestrul IV al anului 2018, sa inlocuim treptat aparatele de taxe de drum deja instalate in bordul vehiculelor, deoarece utilizatorii au nevoie doar de un singur aparat pe termen mediu, pentru intreaga Europa, si anume DKV BOX EUROPE ” a declarat Jürgen Steinmeyer, Director Departament taxe de drum in cadrul DKV Euro Service. “Nu va fi necesara inlocuirea  unitatii de bord, pentru a inregistra taxele de drum din tarile suplimentare.”

Clientii DKV se vor putea inregistra online, intr-un mod accesibil, pentru tarile suplimentare si pot fi conectați la aparatul de taxare, prin intermediul unei configurații ce este actualizata utilizand conexiunea “over-the-air” (wireless), indiferent de locul in care se afla in prezent vehiculul in Europa.